Planlagte forbedringer efter datacenter udfald i maj 2019

Redundans forbedringer i datacenter 3

Som vores kunder ved havde vi den 24 Mai 2019 et udfald på vores redundante linjer.
Kort fortalt var der en brand i de underjordiske kabelkanaler der indeholder både strømkabler til det offentlige netværk og fiberforbindelser (primære) til de forskellige større virksomheder og knudepunktet DECIX der forbinder Europa med det danske DIX-netværk. Hvis du vil vide mere kan du kigge på vores nyheder her 

Det største problem for os var, at varmeudviklingen smeltede glasfaser kablerne i de nærliggende redundante (sekundære) forsynings skakte og dermed lukkede forbindelsen.

Efter denne hændelse skulle der tænkes ud af boksen, Chancen for at det kan ske er så lille at det ikke var på lystavlen, men vi blev klogere.
I de sidste måneder har vi prøvet at finde en løsning sammen med datacentret og deres partnere samt den offentlige forsyning.
Vi er meget glad for at sige at Datacentret sammen med nogle af de største virksomheder i byen har kunnet overbevise den offentlige forsyning om at der skal bygges en selvforsynende kabelring igennem byen der ligger lang væk fra de offentlige kabelskakter så det næsten er umuligt at redundansen bliver ødelagt.
Arbejdet på den ring begynder i september/oktober 2019
MEN man skal jo aldrig sige aldrig, så som et tredje lag bliver til redundansen bliver der bygget en antenneforbindelse med 10G radio link fra datacentret til DECIX-knudepunktet som ligger 500 meter fra datacentret.
Det vil så stadig betyde at tingene kører langsommere end normalt, men der vil ikke være et totalt udfald

Hvis i har spørgsmål til dette må i gerne ringe til os på 96909090 eller skrive på salg@abakomp.dk